شرکت دریاکوش در سال 1369با مشارکت تعدادی از متخصصین دریایی کشور پایه گذاری شد و کار خود را با نجات مغروقه ها اعم از شناورها و محموله ها آغاز نمود.
شرکت از همان ابتدای فعالیت، آموزش فن غواصی به داوطلبین را در دریا و در طول اجرای پروژه ها آغاز نمود، بدیهیست داوطلبین ملوانان، افراد فنی و تدارکاتی بودند که تعداد آنها در حد نیاز خود شرکت بود.
نامبردگان پس از آموزش فن غواصی ضمن ادامه مسئولیت و کار قبلی خود به عنوان ملوان، تدارکاتی، فنی غوص روزانه را نیز انجام می دادند، بدین ترتیب میزان بهره وری آنان نسبتاً بالا بود، این روش کار و آموزش در دریا تا چند سال ادامه یافت.
در سال 1383 با توجه به توسعه فعالیتهای دریایی در کشور، نیاز به غواص صنعتی افزایش یافت، لذا شرکت دریاکوش ایجاد آموزشگاه غواصی در ساحل دریا را در برنامه خود قرارداد و بدین منظور به سازمان فنی و حرفه ای کشور مراجعه و درخواست مجوز تاسیس آموزشگاه غواصی را ارائه داد.
سازمان فنی و حرفه ای کشور هیچگونه سابقه ای برای آموزش حرفه غواصی در اختیار نداشت لذا خواستار همکاری شرکت دریاکوش برای تدوین متون آموزشی گردید، که این همکاری آغاز و استانداردهای آموزش مقدماتی غواصی حرفه ای با کار مشترک تهیه شد.
متعاقب اقدام فوق مجوز تاسیس اولین آموزشگاه غواصی حرفه ای آزاد از سازمان فنی و حرفه ای دریافت و آموزشگاه دریاکوش در ساحل دریا ساخته شد و کار خود را از سال 1384 آغاز نمود.
در سال 1386 استاندارد های آموزش پیشرفته تر غواصی صنعتی را در سه سطح به سازمان فنی و حرفه ای ارائه داد که پس از بررسی در سازمان، به تصویب رسید.
آموزشگاه غواصی دریاکوش در بیست کیلومتری غرب بندر عسلویه در شیرینو و در مختصات جغرافیای N֞12.9 ׳31 ֯27 و E֞6֥51 ׳28 ֯52 واقع گردیده است. انتخاب این محل به چند دلیل بوده است از جمله:
نزدیکی آن به عسلویه که بیشترین پروژه های غواصی در آنجا طراحی و اجرا می گردد.
امکان دسترسی به اعماق مختلف در فاصله کوتاه از ساحل، به گونه ای که با دور شدن حدود 700 متر از ساحل به عمق 40 متری دست می یابیم.
الف) آزمایش خون (در آزمایش خون باید قند، اوره و CBC وجود داشته باشد)
ب) آزمایش ادرار
پ) نوار قلب
ت) عکس ریه و سینوس ها ( نظریه کتبی متخصص رادیولوژی همراه با عکس الزامیست)
ث) تست اسپیرومتری (تست تنفسی)
ج) تست اودیومتری (سنجش شنوایی)
مرکز آموزش مجهز به امکانات آموزشی و کمک آموزشی کامل و به روز می باشد. آموزش ها به صورت شبانه روزی بوده و کارآموزان از تسهیلات و امکانات رفاهی مرکز شامل اسکان و تغذیه در طول دوره برخوردار می باشند.
رضایت کارآموزان از نحوه تدریس اساتید و امکانات موجود در آموزشگاه
طبق آمار موجود حدود 95 درصد از هنرجویان جذب بازار کار شده اند که تقریباً 50 درصد آنان بعد از اتمام دوره ( با توجه به رضایتمندی اساتید از عملکرد آنان در طول دوره) جذب شرکت دریاکوش شده اند.
در سالهای اخیر طبق آمار بدست آمده حدود 5 درصد هنرجویان با دریافت مدرک و تکمیل مدارک غواصی و معرفی نامه از آموزشگاه دریاکوش در خارج از کشور شروع به فعالیت در زمینه غواصی داشته اند.
مرکز آموزشهای فراساحلی دریاکوش از کمک و پشتیبانی کامل شرکت دریاکوش برخوردار می باشد لذا آموزشها با کمترین شهریه ممکن اجرا می گردد.